Payroll en uitzendbureau

Heb je personeel om je te ondersteunen, dan wil je vaak het liefste wel de lusten, maar niet de lasten. Misschien wil je het HR-proces wel geheel of gedeeltelijk uit handen geven. In dat geval zijn er een aantal opties, waarvan wij er hier twee uitlichten:

  • payroll en
  • uitzendbureau.

Voordelen
In beide gevallen is je personeel in dienst bij een andere organisatie. Je huurt personeel in tegen een afgesproken vergoeding aan het uitzendbureau of de payrollorganisatie.
Ook blijft de flexibiliteit in de personeelsbezetting in stand, omdat je op hoogtijdagen meer personeel kunt ‘inlenen’ dan in rustiger tijden. Je hebt geen doorlopende vaste personeelslasten. Zelfs de ziekte van je personeel komt niet voor jouw rekening. Bovendien worden juridische, arbeidsrechtelijke zaken en de salarisadministratie je uit handen genomen. Dankzij deze vorm van ontzorgen houd je tijd over om aan andere ondernemersactiviteiten te besteden. Of dit een interessante optie is hangt vanzelfsprekend af van je persoonlijke en je bedrijfssituatie. Het is bijvoorbeeld de vraag of de te betalen vergoeding opweegt tegen de besparing.

Verschillen
Schakel je een payrollorganisatie in, dan is dat in principe goedkoper dan een uitzendbureau. Dit prijsverschil heeft wel een oorzaak. Het werving- en selectieproces wordt door een uitzendbureau wel overgenomen. Bij een payrollorganisatie houd je echter zelf de regie van werving en selectie geheel in handen. Het is dus maar net welk (deel)pakket je wilt uitbesteden.

Zoeken